Over mij…

Wie is Tanja Verstraten?

Als dochter van ouders met beide diabetes type 2, had ik mezelf altijd voorgenomen om ervoor te zorgen dat ik voor mijn vijftigste geen diabetesmedicatie zou gaan gebruiken. Voor mijn twintigste was ik al bewust met voeding bezig en gebruikte ik zeer beperkt suiker. Ik ging ervan uit dat hiermee dit doel haalbaar moest zijn.  Mijn bloedsuikerwaarden liepen echter langzaam steeds verder op, kreeg allerlei vage kwaaltjes en ook mijn gewicht was lastig onder controle te houden. Eigenlijk snapte ik er niets van hoe dat mogelijk was met mijn eetpatroon. Het bekende jo-jo effect was mij zeker niet vreemd.

In 2015 ging het roer helemaal om…

Ik volgde een workshop waarin de principes van de orthomoleculaire geneeskunde werden uitgelegd, hier viel niet één kwartje, er vielen er wel tien!  Orthomoleculaire geneeskunde kijkt naar ALLE biochemische processen in je lichaam. Je kijkt niet naar één orgaan of naar één hormoon, maar naar het samenspel in die hele ingewikkelde chemische machine die ons lijf heet. Er werd uitgelegd HOE je lichaam werkt en bijvoorbeeld wanneer en hoe je bloedsuikerspiegel stijgt en weer daalt. En veel beter nog hoe je zelf die processen kunt beïnvloeden. Ik was verbijsterd dat niemand mij dat ooit eerder had verteld! Hier moest en zou ik meer van weten. Dat resulteerde o.a. in een opleiding tot orthomoleculair therapeut. 

Vanaf die dag in 2015 heb ik zelf radicaal mijn voedingspatroon en leefstijl omgegooid. Voor mij is dat een verandering geweest van ontschatbare waarde. Binnen een half jaar had ik betere bloedwaarden dan ooit tevoren en mijn gewicht is tot op de dag van vandaag nog steeds stabiel. Ik heb meer energie en een beter humeur. Ik heb het heft in eigen hand kunnen nemen, ik weet wat mijn valkuilen zijn en wat te doen als ik erin val. Echter voorkomen is beter dan genezen.

Ik ben dankbaar dat ik met mijn kennis en eigen ervaringen nu anderen kan helpen een stap te zetten naar een betere gezondheid!

Wat je nog even over mij moet weten

  • Ik ben eerlijk en direct, hou van gemotiveerde mensen en doorzetters.
  • Krijg graag de onderste steen boven en ben erg van “meten is weten”.
  • Je me ‘s nachts wakker kunt maken voor pure chocolade.
  • Mijn ideale vakantiebestemmingen zijn Engeland en Zuid Afrika.
  • Ik bezoek graag musea en hou van heerlijk eten.

Mijn lijfspreuk is: “Niets is wat het lijkt”.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.