Orthomoleculaire kijk op Voeding

In onze huidige maatschappij is voeding ruimschoots en continu aanwezig. Je kunt eten wat je wilt, wanneer je wilt en hoe vaak je wilt. Deze overvloed is evolutionair gezien nieuw en ons lichaam is dat niet gewend.

Van oudsher wisselden periodes van overvloed en schaarste elkaar namelijk af. Er waren tijden waarin de natuur rijkelijk en er waar tijden waarin de natuur nauwelijks voorzag in onze voedingsbehoefte. Daarop is ons lichaam evolutionair gezien heel goed aangepast. Tijden van niet eten is een oude “stressor” waar ons lichaam wel raad mee weet. Sterker nog, af en toe niet eten is daardoor heel erg gezond.

Gezonde voeding, daar gaat het regelmatig over: in het nieuws, bij de sportschool, op feestjes en tijdens de koffiepauze op het werk. Heel veel mensen doen hun best om gezond te eten, maar als je de eetgewoonten van die mensen op een rijtje zet, dan zie je dat ze allemaal verschillend zijn. En elk van die mensen kan je precies vertellen waarom wat zij eten gezonde voeding is. Er lijken net zo veel visies op gezonde voeding te zijn als er mensen zijn. Je kunt je afvragen of er wel een antwoord te vinden is op de vraag: wat is nu eigenlijk gezonde voeding?

Ik ben van mening dat de definitie van gezonde voeding voor ieder mens verschillend is, mede door o.a. een unieke darmflora, specifieke genen en mogelijke onderliggende allergien.


Praktijk Tanja Verstraten wil u graag helpen deze vragen te beantwoorden en om te zorgen dat jij beter in je vel komt te zitten en meer energie zult hebben. Kijk hier voor een eerste consult.

Reacties zijn gesloten.